Foto: Eva Krebbers

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn nieuwe website! Ik zal mij eerst even kort voorstellen; mijn naam is Jessica, mama van 2 en getrouwd met de liefste… en ik ben dol op handwerken. Dat klinkt altijd een beetje duf voor mijn gevoel als ik dat zo zeg..maar niets is minder waar. Haken, breien en werken met vilt doe ik erg graag. Het liefst werk ik met natuurlijke materialen zoals wol, katoen of linnen. Ook ben ik dol op de natuur en kan je mij daar tijdens vrije momenten vaak in terugvinden. Vooral een groot en oud bos is mijn favoriete plek. Het voelt er altijd als een soort van thuiskomen. Ik kom er tot rust, geniet er van de schoonheid en keer terug volop inspiratie en vaak ook met prachtige gevonden schatten. In mijn geval zijn dat mooie takjes, want sinds een aantal jaar snij, zaag en schuur ik uit dit hout met veel plezier mijn eigen haaknaalden. Een van oorsprong oude ambacht die ik erg leuk vind om uit te oefenen omdat het mijn haakhobby en liefde voor pure materialen zo mooi ondersteunt. Ook vind ik er natuurlijke materialen zoals dennenappels, kastanjes en gevallen boomschors om mijn garens mee te verven. Het combineren van al deze belangrijke ingrediĆ«nten in mijn leven voelt voor mij dan ook als magie. Het haken of breien met natuurlijk geverfd garen en handgemaakte attributen is voor mij een compleet plaatje. Ik vind het enorm fijn om op zo’n manier iets moois te kunnen creĆ«ren voor mijzelf of voor mijn gezin.

In 2019 heb ik vanuit deze liefde voor handwerken en handgemaakte spullen een boek geschreven; genaamd Handmade. Ik wilde graag met andere mensen mijn enthousiasme delen en laten zien dat het maken van bijvoorbeeld haaknaalden, het haken of breien van simpele patronen en zelf verven van garens laagdrempeliger is, als het voor sommige lijkt. Het zijn ambachtelijke werkzaamheden die al zo’n lange tijd bestaan en erg veel voldoening geven om in deze moderne manier van leven af en toe weer even naar terug te keren. Het is fijn om die innerlijke rust te ervaren die het werken met je handen je geeft. Iets wat vroeger een noodzaak was, is voor velen nu een fijne hobby en vorm van ontspanning geworden.

Je kan mijn boek terugvinden bij diverse mooie wol- en hobbywinkels, musea, in mijn eigen webshop en via bol.com.

Op mijn blog deel ik graag zo af en toe leuke patronen, nieuwtjes of andere interessante wetenswaardigheden. Uiteraard allen gerelateerd aan alles wat met handwerken te maken heeft.

Ook vind je hier mijn webshop terug. Zet er maar rustig ‘je’ achter, want een echte flinker ondernemer zal ik nooit worden. Wel vind ik het leuk om zo af en toe mijn handgemaakte artikelen aan te bieden voor de liefhebber.

Veel plezier op mijn site,

Liefs Jessica

Foto gemaakt door Eva Krebbers